måndag 21 juli 2014

Undring och fundring ...

O-Ringens Knatteknat är välarrangerat och uppskattat. Obekräftade rykten säger att omkring 500 knattar startar varje dag. Förutom kul banor med olika inslag får varje deltagare ett pris efter genomförd bana. 

Tisdagens pris var en liten statyett. Vid närmare beskådan undrade man vad motivet föreställde. Gissningarna var många. Allt från en jesusfigur som läser talet vid bergspredikan till en engelsk kolgruvearbetare som knäpper på sitt pannljus. Men, men så plötsligt ser man att det är en äldre orienterare med glasögon av typen "handtag" i pannan.

När detta väl är klarlagt kommer nästa fundering; varför detta motiv på ett pris för knattarna upp till 6 år???
Någon trodde att det var överblivna priser från någon veterantävling. En annan tyckare var helt övertygad om att det blivit en felbeställning; statyettfabrikanten läste att det skulle vara priser för kategorin 60 år och äldre. En rynkig och ärrig fast spänstig veteran med många O-Ringar i bagaget tyckte att det var ett sätt att hedra alla gubbs i orienteringssporten. Hans hustru var lite mera ödmjuk och antydde att statyetten skulle kommunicera att orientering kan man hålla på med hela livet oavsett om man är elit eller motionär.

Ja, tolkningarna är många och förväntan stor inför morgondagens knatteknat; vad blir det för pris?