söndag 27 juli 2014

Höjdardagar ...

Den femtionde upplagan av O-Ringen är över. En vecka med strålande solsken och mycket värme. Bra, omväxlande och kul orientering i varierande terrängtyper.


Boendet i Åhus ( ej C-orten), bara ett hundratal meter från sandstrand och bad, var bara så skönt. Långbordsmiddag på kvällarna var en höjdpunkt tillsammans med barn, barnbarn, deras kusiner samt deras föräldrar och mor- och farföräldrar från tre olika klubbar. O-Ringentipset initierat av Jonas Hogedal var en höjdare varje kväll. Frågorna handlade om allt från kilometertider till spurtkamper.


"Fri start" på tävlingarna är inte bara bra utan också en nödvändighet om pusslet ska gå ihop; springa själv och dessutom fungera som "skugga" på inskolnings- och U-banor. Men den fria starten gällde inte avslutningsdagen och plötsligt blev det krångligt igen. Varför inte ha "fri start" alla dagar om man nu har valt detta alternativ?


"Vilodagen" ger möjlighet till att upptäcka femdagarslandskapet, bada, slappa och umgås. En femdagarsdag är annars lång med all väntan, allt köande och allt traskande så den "fria" dagen är välbehövlig.


Sammanfattningsvis mycket ros till årets arrangemang men framtida arrangörer har en del utmaningar att ta itu med typ köerna till toaletter och kiosker och inte minst bilköer och väntan på bussar. 

Nu drar orienterarna från Skåne och kommande helg väntar nya utmaningar ... snart är årets O-Ringen ett minne blott.