onsdag 2 juli 2014

Nu ska VM följas på plats ...

Snart är det en månad sedan första avsparken i fotbolls-VM. Många spännande matcher har avnjutits och många ospännande uppsnack har passerat revy. Nu börjar det hetta till och kommande vecka bjuder på härliga bataljer. 
Nu ska VM följas på plats, live och mitt i händelsernas centrum ... 

Nej, ingen resa till Brasilien utan till Italien och orienterings-VM i de nordöstra delarna. Förhoppningsvis härliga dagar som börjar på lördag med en spektakulär VM-sprint i Venedig (se kartklippet nedan). Fortsättning följer sedan någon timmas resväg upp i bergen.

Det är inte första besöket i dessa områden. Som förbundskapten genomfördes en antal höghöjdsläger där för snart 25 år sedan. Då var Italien ett litet orienteringsland och vi pratade då med några entusiaster som sa; någon gång borde ett orienterings-VM avgöras här! Nu har det blivit verklighet!

Naturligtvis blir det också publiktävlingar och kanske en och annan bergsvandring med en limoncello vid någon "refugio".

Det är upplagt för svenska medaljer. Hittills har säsongen varit framgångsrik. Med ett utifrånperspektiv så känns det som att det blir tufft för de svenska herrarna, kanske en sprintmedalj men inte så mycket mer (hoppas känslorna är fel!). Men damerna är riktigt vassa och har medaljchanser på alla distanser. Tuffaste konkurrensen lär komma från Schweiz. Sedan brukar det alltid dyka upp någon/några som legat lågt under försäsongen eller enbart laddat inför VM och förberett sig på hög höjd. 

Fotbolls-VM då ... jo, visst ska avslutningen följas och gärna då framför TV:n på en kvarterskrog i Levico Terme tillsammans med italienska entusiaster. Tyvärr var Italiens VM-lag svagpresterande och slogs ut i gruppspelet. Vilket drag det annars hade blivit.