lördag 12 juli 2014

Guldavslutning ...

Två guld till Sverige på de avslutande VM-dagarna. Annika Billstam sprang hem damernas medeldistans med Tove Alexandersson som trea högt upp i bergen utanför Asiago.

Stafetterna avgjordes i samma terrängområde och med samma vackra och publikvänliga arena. Vi trodde länge på guld för damerna men Tove Alexandersson strulade och så blev det bara en bronspeng. 
Herrarnas chanser och möjligheter var svårtippade i den kuperade och orienteringstekniskt krävande terrängen. Fin inledning av Jonas Leandersson och Fredrik Johansson och på avslutningssträckan gick Gustav Bergman ut tillsammans med suveräne Thierry Georgiou knappa minuten efter Schweiz. 
Blixtarna slog, åskan dånade och regnet öste ner men ovädret kunde inte hindra en spännande slutstrid som kunna följas via flera TV-passager och gps-spår  på storbildsskärm - helt suveränt! Så plötsligt ryckte Gustav till sig en ledning på någon minut. Skulle han hålla, grejar han det här ... var några av tankarna. Spänningen var enorm och tummarna var hårt hållna ... så kom han där i ensamt majestät. Så himla skönt med svenskt stafettguld som avslutning på en intensiv VM-vecka.

Guld blev det även för Michael Johansson i en av preO-klasserna. Försök gjordes att leta upp platsen där tävlingen skulle avgöras men vi misslyckades. Resultatlistan gapade tom och vi kontaktade även den svenske förbundskaptenen men han hade inte en susning. Så småningom kom information om att Michael gjort en bra insats men om det räckte till VM-guld eller inte var det ingen som visste. Prisutdelningsceremonin sköts upp, protester skulle behandlas innan resultaten blev definitiva. Under sen kvällstimma kom så utfallet via Twitter. Det blev ingen värdig ceremoni inför tusentals åskådare i samband med medeldistansens upplösning.