onsdag 23 juli 2014

Knatteknat ...

Med stor spänning inväntade knattarna tisdagens bana och framförallt priset man får som belöning. Blir det en återigen en statyett med en veteranorienterare, kanske en kvinnlig sådan, i profil?

Knatteknatet ändrade stuket denna dag. Banläggaren hade låtit meddela att det nu skulle bli en "riktig" bana. Inget trams med att gå balansgång  på stockar, slänga sig i en lian eller leta efter bamsefigurer i en gisten kryptall.

Nej, nu var det tidsstart som gällde, karta i startögonblicket och många kontroller som det ska vara på en medeldistans. Kontrollerna var lurigt placerade på den listigt snitslade banan.  Vän av ordning undrade och undrar naturligtvis fortfarande hur upplägget rimmar med dagens knatteknatstema "Havet med dess fiskar" som så tydligt anges på kartan.

Väl i mål kom belöningen. Som på otaliga Knatteknat runt om i landet blev det överraskande nog såpbubblor! En orange, rosa eller blå förpackning som snabbt tar slut och kraven ställs på far- och morföräldrar att det behövs mer innehåll.