fredag 14 augusti 2015

Rekord på Vet-OL ...

För femton år sedan initierades veteranorienteringarna i Trestadsområdet. Varje vår respektive höst har sedan dess ett träningsarrangemang (kalla det gärna tävling) genomförts under onsdagsförmiddigar. Arrangemanget cirkulerar mellan klubbarna.

Den gångna veckan stod OK Skogsvargarna för värdskapet. Som vanligt lägger man ner mycket energi i arrangemanget genom att hitta till nya platser och gärna natursköna sådana. Banorna brukar vara av toppklass och är oftast signerade Peter Strömdahl. Det känns alltid inbjudande och välkomnande. På fotot Peter tillsammans med Leif Johansson som har järnkoll på allt som hänt under de femton åren. Han för noggrann statistik och allt dokumenteras vad gäller antalet starter osv.


Veckans tävling avgjordes vid Ödetorpet på östra Hunneberg. En intressant plats med en spännande historia. Missa inte att kolla in detta ställe och glöm inte att kolla in den storslagna eken på väg till området. På platsen sattes också ett deltagarrekord. Hela 116 löpare startade på någon av de fyra banorna som stod till buds.


Två verkliga veteraner står ofta på startlinjen. Ragnar Hallsten, 85, och Signe Nyman, 87. Signe har inte missat många veteranorienteringar. Överlägset leder hon maratontabellen.