tisdag 21 juli 2015

Etapp # 2 ...

Ny dag och ny etapp. Ytterligare ett toppenarrangemang. Barnbarnet Gabriel var på plats i tävlingsdress så det bar iväg till start direkt efter att ha anlänt till VSK-vimpeln. På väg till dit blev jag uppdaterad om hans förestående födelsedag. Det blir vad jag kan förstå stor fest efter onsdagsetappen.


Behaglig stämning vid barnstarten, inbjudande funktionärer och en avstressad atmosfär.
U 1-banan var något lättare än gårdagens framförallt beroende på att tydligare ledstånger utnyttjades typ större stigar. Bra banläggning!
Man lär sig ett och annat om barns agerande och beteende som skugga/uppföljare. Kan konstateras att det finns ytterligare detaljer som kan fixas till för att anpassa orienteringsintroduktionen för barn. 

- Varför har man plastfickor i A 4-format när det räcker med A 5. Det är mycket plast som ska vikas ihop och hållas i en liten hand. Mycket tid och fokus går åt att vika och knyckla ihop. Det blir också svårt att kolla var norr är på kartan när stora delar av kartan måste vikas bort och tumkompassen ska passas in. Kanske borde man ha små röda norrpilar på meridianerna?

- Varför kan man inte ha storskaliga kartor som ökar läsbarheten. Nu envisas arrangörer efter SOFT:s rekommendationer att alltid ha kartor i skala 1:10 000. Det blir mycket karta och mycket plast för en kort bana i ena hörnet av kartan. 

Fullt fart på banan och man slås av tanken att dessa unga kommer springa snabbare och snabbare de närmaste åren medan man som pensionär får inrikta sig på att det kommer gå långsammare och långsammare - tungt!

Den egna insatsen var riktigt medioker denna dag. Återigen stor bom till första. Hade nästan sämsta sträcktiden bland de över 100 startande. Sedan blev det skärpning men då var det så dags. Drogs med på en ny upptrampad "femdagarsstig" och trodde att det var den som var markerad på kartan - shit!

Nu blir det vilodag på hemmaplan efter två etapper. I och med att årets O-Ringen ligger så nära Vänersborg och sommarboendet är det pendling som gäller.