tisdag 15 april 2014

Smaka på OL ...

Gunilla Hogedal har initierat ett rekryteringsprojekt som genomförs tillsammans med Rickard Börjesson och Björn Cederberg. Resurser har erhållits från Idrottslyftet i syfte att rekrytera nya målgrupper till orientering.
Man kan välja att försöka locka intresserade till skidstugan eller orienteringsskogen men man kan också göra tvärtom; komma med orientering till bostadskvarter.


Sagt och gjort. En karta togs fram över ett gårdskvarter mitt i Vänersborg. Anslag sattes upp i trapphus och ingångar. Spänd förväntan på tisdagskvällen ... skulle det komma några intresserade.


Det var något nytt på gården ... några var tveksamma ... andra mera "på" ... flera som inte hade en susning om vad orientering egentligen handlade om ... men snart var det full rulle. Åtta olika banor erbjöds, SI-pinnar och tidtagning och instruktion om att "passa kartan" och "kolla kodsiffran".


En timma senare var alla några upplevelser rikare ... några hajade direkt hur man skulle göra ... en och annan undrade kanske vad det var som hände. Fortsättning följer med ambitionen att få några att hänga på och välja orientering.


Avslutning med prisutdelning till alla som var med. Tomas Johansson passade på att både träna själv men också instruera.
- Den här kvällen skulle verkligen våra nybörjare vara med ... det var riktigt utmanande att träna grundläggande moment på en öppen gårdsplan där det verkar så enkelt.

Så återstod bara att packa ihop och sikta in på nästa bostadskvarter.