onsdag 30 april 2014

SAKO # 1 ...

Tisdagskväll och årets första ungdomstävling i Götaälvdalskretsen (SAKO).  TSOK arrangerade en perfekt tävling med bland annat en speaker som följde upp de flesta på väg mot mål. VSK:s Fanny Pijl har inte sprungit så många tävlingar och suger gärna i sig goda råd efter målgång. Charlotte Österman, Emelie Svalin och Liam Hogedal kollar in banan.


Den äldre generationen "tjänstgör" som uppföljare och denna afton blev det två turer, först med en under inskolning och därefter en U 2:a.

En reflektion kring "glada" och "ledsna" gubbar som signalerar att man antingen är på rätt eller fel spår. Lapparna sätts ofta upp i ögonhöjd, väl synliga. Barn är listiga och kommer ganska snabbt på att kolla in vilken figur som finns på anslutande stigar eller vägar vid korsningar och förgreningar. Detta istället för att kolla in kartan. Alltså, borde figurerna egentligen placeras på marken och inte så synliga. Förresten, behövs egentligen de "glada" gubbarna, räcker det inte enbart att man ser ett ledset ansikte när det går åt fel håll?