söndag 13 april 2014

OL-helg ...

Mycket orientering denna helg! Fredagsnatten hann bli lördag innan datorn stängdes av och natt-SM var avklarat. Kul att kunna följa live med GPS och speakerljud och resultat. Trist att våra lokala löpare hade en mörk natt. Rickard hade det tungt och Aina Edgren från TSOK bommade rejält redan på första.


Lördagsmorgon och färd till Göteborg där Mattis och Martin hämtades upp i Ale. Tuff och kuperad göteborgsterräng väntade. Bra karta och kul långdistansbanor. Hemåt igen och en eftermiddag med innebandyfinaler på TV.


Söndagsmorgon och riktningen ställdes in mot Gudhem utanför Falköping. Med Rickard i bilen gjordes en analys av natt-SM. Runt Forentorpa ängar väntade en supersnabb medeldistans. Nästan 1000 deltagare och många från VSK.


Hem igen och förberedelser inför livesändningen från EM i Portugal. Sprint stod på programmet och via datorn kom speakerljud, resultat, streamade bilder och gps-uppföljning. Nu funkade inte allt och det tog riktigt lång tid innan herresultaten blev officiella men guld och silver till Sverige - BRA!
På twitter och andra sociala medier haglade glåpord och nedsättande kommentarer riktade till arrangören. Så jäkla trist att läsa då man samtidigt vet att Portugal är en ganska ung OL-nation som inte har tillnärmelsevis samma resurser som exempelvis de nordiska länderna.

Innan kvällsmörkret smög på fixades artiklar och resultatfiler till ttelas sportsidor. OL nästan hela tiden och ... ja, det var en helg som gräsänkling.