söndag 17 maj 2015

Balans är viktigt ...

"Man kan inte träna för mycket, bara vila för lite" lyder ett gott klassiskt träningsråd. Alltså gäller det att hitta en balans mellan träning och vila, mellan hårdare pass och lättare och mellan belastning och återhämtning. Efter de inledande dagarna med yoga undrade jag om man tillämpade en annan filosofi i denna träningsform. De inledande passen var riktigt hårda och tuffa och kroppen ropade efter återhämtning. Nu blev det ett lugnt förmiddagspass med yinyoga under två timmar alltså avslappning som kontrast till inledningen - skönt!

Det fortsatte med massage på badstranden. Vår "husmassör" Viola gav goda råd inför Thailandsresan. Välj nu inte någon av de unga, välformade och charmiga tjejerna med putande munnar utan leta efter en äldre skrynklig och tandlös kvinna, det är dom som kan sin sak! Så fick det bli även om några yngre förmågor assisterade.


Kroppen knådades och hanterades både mjukt och hårt i olika positioner och det var bara så skönt. Graderna är många hela dygnet och det är inte helt lätt att hitta några joggingstråk så förmodligen blir det inte så mycket löpning och definitivt ingen orientering.