fredag 22 maj 2015

Kontraster ...

"Man blir bättre på det man tränar på" eller "det man ger energi växer". Idag avverkades det femtonde yogapasset och nu börjar man få lite insikt och perspektiv om vad det hela handlar om. Som tidigare konstaterats är belastningen inte särskilt stor på cirkulationsorganen, pulsen och andningen eskalerar bara under korta perioder medan det huvudsakligen handlar om kroppskontroll, hitta ytterlägen i olika ställningar och statiska moment. Efter en vecka med två pass dagligen känns den positiva effekten i form av lite bättre rörlighet och en något större förmåga att hålla kvar i ytterlägen men långt kvar att tillfullo behärska grundställningarna. Nu märks också tydligt kontrasterna mellan vila och ansträngning genom att hårdare pass växlar med pass som handlar om avslappnings- och meditationstekniker. Man tror ibland att det senare egentligen inte är nåt men det krävs fokus, koncentration och uthållighet också i dessa former.


Mellan passen utnyttjas naturligtvis allt som Thailand bjuder på i form av bad, strandhäng, shopping, och god mat. Idag blev det en kontrast till strandtillvaron. Det bar iväg med fyrhjulingar upp i bergen till en plats som andades avskildhet. En härlig pool med världens utsikt och gräsmatteytor under palmkronorna.


Det enda som saknades var försäljarna med sina smycken, saronger, blusar och bikinis. Detta skapade  abstinensbesvär för alla tjejer/damer/kvinns som är med på resan. Så efter den sena middagen bar det iväg ner till huvudgatan för inköp av ytterligare smycken, saronger, blusar och kanske en bikini till utifall att. Men för äldre man och några år yngre kvinna väntade istället fatboysäckarna vid poolkanten.