måndag 11 maj 2015

10-milahelg ...

Tidigt säkerställdes att länkar med liverapportering och speakerljud fungerade i både paddan och mobilen. Det började lite tungt för TSOK.s ungdomslag men så kom man till slutet och blev sexa och nästbästa svenska lag - imponerande! VSK kunde tyvärr inte ställa upp med ett komplett lag.

Det fortsatte med damtävlingen och trist öppning för både TSOK och VSK där man växlade på nedre halvan av det 330 lag stora startfältet. Fortsättningen blev tung och trots avancemang hamnade man utanför topp 100-listan.

Så började herrtävlingen med en hygglig öppning för både VSK och TSOK. Så försvann TSOK med en felstämpling på långa natten. VSK tuggade på och de flesta gjorde hyggliga lopp och laget sprang in på plats 89.

Lite halvtrött bar det sedan iväg till Lidköping för en medeldistans söder om Läckö slott. Detta tillsammans med ett minibusslast syriska flyktingar. På bilden nedan en genomgång innan start och hur tumkompassen ska användas.


Lidköpings VSK gjorde ett bra arrangemang med kul banor i ett riktigt klurigt vänerkustlandskap. Inte så många VSK:are på plats.

Hem för det vanliga kvällsarbetet på söndagar; reportage och resultatutdrag till lokaltidningen ttela. Men, men inte helt lätt. Ganska snart upptäcktes felaktigheter i 10-milas officiella resultatlista. Inte ett enstaka utan många. Det blev ett sökande, ett letande och ett räknande för att få fram någorlunda riktiga slutresultat.