måndag 8 oktober 2012

25-manna är över ...

I härligt höstväder genomfördes 25-mannahelgen söder om Stockholm. Arrangemangen var av toppklass. Karta och banor får högsta betyg. Medeldistansen bjöd på utmanande orientering på banor med variation och riktningsförändringar.
VSK:s två lag blev 35:a och 247:a. Förstalaget har all anledning att känna sig nöjda. Jämna och bra prestationer bäddade för att vi blev det 20:e bästa svenska laget.

Deltagandet kräver många förberedelser och mycket planering. Jonas Hogedal har haft ansvaret för det tävlingsmässiga; laguttagning och allt som därtill hör. Irene Andersson styrde upp logi och mat. Sven Österman var tillsammans med Jonas coacher under tävlingsdagen.

Upplägget med boende Zinkensdamms vandrarhem är perfekt och inte minst den gemensamma middagen på lördagskvällen. Man slipper då att jaga restaurangbord och få mat först under sen kvällstimma.

Nästa helg drar flera av ungdomarna till Daladubbeln medan andra (inte så många) väljer Ljungskile FK:s jublileumsarrangemang; en dubbeltävling i kuperad bohusterräng.