tisdag 16 juni 2015

Jukolakavlen avverkad ...

Strax utanför Åbo i Finland avgjordes världens största stafett med över 1700 herrlag och 1300 damlag. Kul att följa liverapporterna via internet men början var inte kul. VSK tappade rejält och Mattias som brukar leverera på inledningssträckan var rejält distanserad. Sedan började upphämtningen av Tobias Lindell, Tommy Andersson och Rickard Börjesson. Mycket imponerande av Rickard att dels plocka in placeringar men framförallt plocka in tid på täten. Det blev också en sträcktid bland de bästa. Martin Moberg, Jesper Stenström och Viktor Wassén följde upp och gjorde alla stabila lopp. Imponerande för andra gången denna Jukolanatt av Viktors lopp på slutsträckan. Detta som nybliven junior på den 14 kilometer långa slutsträckan. Han och VSK gick i mål som 104:a.


Damerna gjorde upp om placeringarna på lördagseftermiddagen innan herrarnas startskott. Inget VSK-lag på grund av sjukdom och återbud. Istället fokus på Trollhättans SOK:s starka damlag. Men det började illa - en kvart efter täten på första sträckan. Sedan upphämtning till slutplaceringen 139:a.

Trist att vi i trestadsområdet inte har någon/några i absolut svensktopp. Det betyder så oerhört mycket för orienteringssporten i området om det finns stjärnlöpare. Det märks också i rollen som tidningsskribent i ttela. Oj, vad det saknas topplöpare!