tisdag 13 januari 2015

Bye 🗽 bye ...

New York är avklarat för den här gången. Intensiva och innehållsrika dagar där de flesta "måsten" klarades av. Genom åren har det blivit 10-12 besök och mycket är sig likt; andan, atmosfären, folkvimlet och smältdegeln av olika nationaliteter. Mycket har också förändrats. Det har blivit renare, snyggare och mycket av "buset" har försvunnit. Mängden poliser och säkerhetskontroller har ökat markant. Inte konstigt med tanke på det som hände "september eleven".


New York kostar! Detta märks särskilt nu när dollarn är starkt men generellt är det en hög prisnivå på det mesta. Utbudet av varor, prylar och inte minst kläder är enormt. Perfekt för den som vill shoppa loss! Mest imponerade Apples butiker med försäljning av iphone och ipad. Hela konceptet i butikerna är så annorlunda, så pedagogiskt och så kundanpassat!


Intrycken och upplevelserna staplas på varandra. Det starkaste minnet denna gång är besöket på platsen där "twin towers" stod. De två mörka och vattenfyllda kvadraterna skapar en andäktig känsla. I det intilliggande muséet visas hela den tragiska händelsen genom film, föremål och autentiska ljuduppspelningar. Det tar ... och man går därifrån på matta ben.