fredag 2 januari 2015

Årsskifte ...

Klimatet i Texas varierar så här års. Ena dagen kan det vara över 20, hög luftfuktighet och svettigt värre. Nästa dag bara några plus och kallt regn.
Nyår firades i San Antonio, en riktig feststad enligt kännarna. Men i packningen fanns bara kläder med för värme så det bar snabbt iväg till ett "mall" av gigantiskt slag. Hundratals butiker och naturligtvis alla välkända märkeskläder. Låga priser, det är bara att konstatera att på väg till butikerna i  Sverige är det mellanled i klädbranschen som tjänar en hel del pengar. Någon med insikt hävdade att i hela världen är det en överproduktion av kläder på 40-50 %. Så är det förmodligen.


På "outbacken" i Texas är det verkligen "outback" med hög cowboyfaktor. Det är långt mellan husen med en terräng som består av halvöppna skogar med lågt växande träd. Fascinerande att se "longhorns" med sina skräckinjagande horn.



Nyår tillbringades på det gigantiskt stora nöjesfältet Seaworld med en massa attraktioner och uppvisningar med djur i huvudrollerna. Avslutningsfyrverkeriet var klart godkänt. Trodde att fyrverkerifaktorn var mättad efter att genom åren, och då bland annat i Kina, sett mycket pyroteknik men så var det inte.

Snart lämnar vi Texas och drar norrut till Washington och New York.