torsdag 26 september 2013

SM-helg igen ...


Ytterligare en helg med SM-tävlingar med Göteborgs OF som arrangör. På fredag avgörs kval till medelfinalen och från VSK startar:

D 18 Lisa Wassén
D 18 Line Cederberg
H 21 Mattias Nilsson
H 21 Johan Salomonsson
H 21 Tobias Lindell
H 21 Martin Hogedal
H 21 Jonas Wallin
H 21 Erik Tengvall


Tävlingen kommer att avgöras i Sandsjöbacka som är Hallands största naturreservat på land. Kala berg och ljunghedar, omväxlande med sprickdalar, små sjöar och skog bildar tillsammans ett spännande och varierat landskap.  De södra och östra delarna av reservatet, där tävlingen avgörs, domineras av ett mer svårtillgängligt mosaiklandskap dominerat av hällar, hedar, småvatten och självföryngrade löv- och blandskogar. I de större dalgångarna finns också inslag av åkrar och betesmarker.På lördag är det final och innan den avgörs en publiktävling. Väderprognosen lovar gott så det kan bli en riktig härlig dag.


Årets SM avslutas med stafettävlingen i Svartedalen. Hårda banor väntar och på startlinjen finns två VSK-lag i H 21-klassen. Det är några år sedan vi deltog. För två år sedan arrangerade vi och 2012 deltog vi inte. Vid SM-stafetten i Umeå 2010 deltog vi med två lag och placeringarna blev 38 och 48.