söndag 29 september 2013

40 på SM ...

Solen strålade på och graderna var få när startskottet för SM-stafetten small av. Öppningen var tuff med en backe typ jättebrant. I VSK-tröjan syntes Mattias Nilsson och Tobias Lindell. Någon timma senare var det växling och Mattias kom in som 45:a. Tommy Andersson tog över och körde på hårt, riktigt hårt och växlade som lag # 32 knappt 8 minuter efter täten. På sista sträckan vimlade det av topplöpare och det gick undan. Erik Tengvall gjorde några förargliga bommar men avslutade snabbt och placeringen blev # 40. Detta kan jämföras med senast VSK deltog; 2010 i Umeå då det var två snäpp bättre, 38.
I andralaget tog Daniel Larsson över efter Tobias och Jonas Wallin avslutade med en vass spurt på plats 66.

I eftersnacket och med respektive löptider som underlag så hade en placering bland de 25 bästa varit fullt realistiskt och möjligt!

Så var då den sista SM-helgen avklarad för året. En toppenhelg med skönt höstväder och fina arrangemang. Visst blir det långa dagar och speciellt lördagens medeldistans var en utdragen historia. Men att stå "vid sidan" och fixa saker runtomkring har sin tjusning och då kunna kolla in elitens framfart; det är imponerande!