måndag 23 september 2013

Regnigt i Risveden ...

Trist, trist när regnet strilade ner. Tråkigt, tråkigt för arrangörerna som verkligen hade fixat till ett fint och välorganiserat arrangemang. Vädret betyder så mycket speciellt om man som åskådare ska följa en värdetävling. I alla fall så bjöds det på fin vildmarksterräng, bra karta och utmanande banor på publiktävlingen där man sprang i kvalterrängen.

SM-tävlingen var l-å-n-g och det var bara en klass som hade varvning vid arenan vilket gjorde att det stundtals kändes öde. Spänning blev det i damklassen där Tove Alexandersson storbommade i början men sedan knaprade hon in undan för undan och knep till slut SM-tecknet.

Tyvärr så saknar Trestadsområdet topplöpare i både senior- som juniorklasserna. Visst finns det lovande damjuniorer men ännu ingen som profilerat sig. Som åskådare blir det betydligt roligare att följa tävlingen om någon på "nära håll" lyckas. Det är bara att hålla tummarna till nästa helg då medeldistansen och SM-stafetten avgörs.

Lång-SM levde upp till sitt namn; det var långt från parkering till arenan, det var riktigt långt till start för publiktävlingen, nästan fyra kilometer och det var en lång väntan på SM-löparna. Benen var rejält trötta efter att ha förflyttat sig långa sträckor och huvudsakligen befunnit sig i "ståläge" vid målupploppet.