lördag 25 april 2015

Tufft i Fengerfors ...

Första dagen av Silva League med publiktävling avgjordes i småkyligt väder. Arenan var tjusigt och perfekt uppbyggt vid badplatsen i Fengerfors.
Terrängen var tuff och banorna långa för världseliten och all sverigetopp som var på plats i de sex elitklasserna.

Omkring 400 löpare deltog i de övriga klasserna och arrangörerna hade av någon anledning valt att ha ett startdjup på över 2,5 timmar för denna lilla skara. Anledningen till detta är obegriplig. Det är inte första gången detta har hänt under våren. Man ska nog som arrangör passa sig för detta i fortsättningen. Det är inte särskilt roligt för en ungdomslöpare som startar tidigt och som får vänta i timmar innan pappa eller mamma har startat och sprungit sin bana. Så roligt är det inte att vara åskådare på en OL-tävling även om världseliten är på plats.


En annan märklig sak vid detta storslagna arrangemang; alla fick lämna ifrån sig tävlingskartan efter målgång. En karta som delas ut först efter morgondagens medeldistans. Tanken är förmodligen att ingen ska sitta med kartan framför sig under lördagskvällen och spekulera i hur morgondagens eventuellt bansträckningar kan bli. Långsökt och man undrar hur arrangören tänkte. Än märkligare blir det hela när vem som helst ändå via internet kan se gps-uppföljningen med tävlingskartan som underlag.
Nu var det flertalet deltagare som löste detta på sitt eget sätt; istället för att stoppa kartan i klubbens kartpåse hamnade den innanför byxlinningen.