lördag 25 januari 2014

Klubbdag ...

Ytterligare en härlig lördag med löpträning, skidåkning och gymmet. Många barnfamiljer - den nya generationen är på intågande, härligt att se!
Efter riklig pastalunch var det klubbdag - ett tillfälle att komma med synpunkter, tankar, reflektioner och funderingar om olika aktiviteter och framtiden. Utgångspunkten var ett 15-tal verksamhetsområden som exempelvis "Tävlingsverksamheten" och "Spåren".

Styrelsen valde ett upplägg där man i smågrupper fick reflektera och notera sina synpunkter på notislappar som sattes upp på blädderblock med olika rubriker. Ett genialt och bra sätt att ge möjlighet för alla att komma till tals och framföra sina tankar. Kul att se de yngre deltagarnas synpunkter typ "fler lekredskap utomhus" och "mer snö".

Traditionen påbjuder annars mötesmodeller i storforum där erfarenhetsmässigt bara några få kommer till tals. Oftast är det äldre män, med framtiden bakom sig, som lägger beslag på massor av taltid och orerande. Man styr agendan; de egna hjärtefrågorna sätts i fokus och blicken är fastnaglad i backspegeln och det förgångna.

Många tankar och idéer kom fram under någon timma, vissa mer realistiska och genomförbara än andra. Men ett bra underlag för styrelse och arbetsgrupper att jobba vidare med när nu verksamhetsplaner ska slås fast.