tisdag 9 december 2014

En vanlig gråtrist decembertisdag ...

En gråtrist tisdagsförmiddag för en pensionär inleds med att skriva verksamhetsberättelser för VSK. Under året har det gjorts en hel del och orienteringsverksamheten är verkligen livlig och omfattande på många sätt. 2014 blev jag också engagerad i Skidstugekommittén med allt vad det innebär. Konstaterar att det åtgår en hel del tid och mycket pengar avsätts för drift, underhåll och inköp av olika slag.
Under året har det blivit många besök för olika ärenden och fixande i Skidstugan. Kan dock konstatera att anläggningen utnyttjas väldigt lite. Oftast är det tomt och nedsläckt. Det enda som lyser är lampan i klubbtränare Rickards arbetsrum. 

Eftermiddagen tillbringades på Restad Gård. Språkundervisning för syriska och palestinska flyktingar. Kul, intensivt och "eleverna" vill så gärna lära. Det handlar inte enbart om att grotta ner sig i det svenska språket utan också om att lära sig mer om Sverige, våra traditioner och vår livsstil. 


Hem igen för att fixa pannlampor inför tisdagsträningen. Två syrier ska vara med. En omväxlande bana erbjöds med bland annat ett kontrollplockningsavsnitt. Det var riktigt svårt. Men den största upplevelsen denna kväll var det "kallbad" som erbjöds vid passagen av en sankmark. För första gången fick herrarna från mellanöstern känna på riktigt kallt mossvatten.
- I can't move! var kommentaren. Som ärrad veteran och med ett för dagen tufft överjag var det bara att mana på ; keep on moving!
Ytterligare en vattensjuk sankmark låg framför oss. Stopp och "What shall we do?"
Den självklara kommentaren denna kväll blev; "man or mouse, it's your choice!"
Manaff och Adan valde "man" utan att blinka!