onsdag 29 oktober 2014

Loppet som inte blev av ...

Välkomnandet till Argentina var blött. Ett långdraget och häftigt åskväder med enorma skyfall orsakade stora problem typ översvämningar och annat sattyg. PWT-orienteringen fick ställas in på grund av säkerhetsskäl. Stora delar av tävlingsområdet var översvämmade och många träd hade blåst ner. 
Trist för arrangörerna som hade lagt ner massor av tid för att skapa ett bra arrangemang för många européer som besöker Argentina i samband med veteran-VM i Brasilien.

Istället blev det besök i huvudstaden Buenos Aires. En intressant mångmiljonstad med varierande bebyggelse och kvarter. Det är många kulturer och folkgrupper som präglar olika delar av staden. För tillfället är det recession i landet vilket skapar problem och motsättningar. Svartväxling av pengar var något man trodde hörde till det förgångna men så var det inte.


Boca Juniors är ett av fotbollslagen som dyrkas på ett nästan religiöst sätt. Häftigt att passera deras blågula hemmaarena och besöka några av de lokala barerna.


På mattallriken är kötträtter ett måste. Rejäla, mustiga, och smakrika varianter sköljs ner med goda viner till en relativt billig kostnad (ifall man lyckats växla dollar och euro till en hygglig kurs).


Argentina är idag ett stökigt land och på många platser är det protestyttringar av olika slag. Det har egentligen alltid varit stökigt där och runt om på gatorna finns många statyer av "hjältar" från olika epoker. En av dessa är Evita Peron.

Imorgon bär det av det till Uruguay för ett endagarsbesök.