söndag 15 juni 2014

Härligt på Jukola ...

Ytterligare en natt med få sömntimmar. Parallellt med VM-matcherna i fotboll livesändning på "paddan" från Jukolakavlen. Wow vilka matcher, Costa Rica som överraskande spöade Uruguay och favoritlaget, Italien, som tvålade dit England.

Från Kuopio i Finland var det inledningsvis inte så glada besked. Mattis missade rejält på den första sträckans första kontroll och VSK låg långt efter typ 360:e plats. Men han kämpade på och växlade som 172:a. Martin Hogedal och Tommy Andersson plockade tillsammans in 70-talet placeringar och Tobias Lindell sprang ut som 100:e lag på fjärde sträckan.

Därefter följde Martin Moberg och Johan Hellman och vid sista växeln fanns klara förhoppningar och möjligheter till en slutplacering bland de 100 bästa. Rickard Börjesson hade 14 långa och bitvis tunglöpta kilometrar framför sig på den sjunde sträckan. Han avancerade ytterligare några placeringar och sprang i mål som 86:a. Klart bra och bara så härligt att VSK finns med i dessa sammanhang. Så trist det hade varit utan satsningar på 10-mila, Jukola och andra elittävlingar.

Nedan Jukolakartan med banorna från de två inledningssträckorna där banläggarna chockade löparna med en riktigt lång sträcka till första kontrollen.