måndag 17 mars 2014

MOC - summering ...

Det har blivit ett antal resor till MOC (Öppna Medelhavsmästerskapen) genom åren i början på mars. Vad är det som lockar? Ja, kanske är det umgänget och mötet med de verkliga orienterarna; de som är besjälade, de som älskar tävlingar i varierande terrängtyper och former, de som står ut med det mesta bara för att få orientera.



MOC innebär ofta möten. En ny bekantskap är den förre störtloppskungen schweizaren Peter Müller. Under 80-talet inkasserade han OS- och VM-medaljer och många WC-segrar. Peter har nu passerat 55 och nu är det orientering som gäller.


Årets MOC-tripp började i Slovenien fortsatte i San Marino och avslutades i Toscana. Sammantaget blev det sju tävlingar med stor variation; svårt, svårt i Slovenien och toklätt i Florens. Upplevelser och intryck varierar med detta år var sprinten på bergstoppen i San Marino speciellt utmanande.


Vädret i Slovenien och Italien var det bästa tänkbara. Sol och skön värme alla dagar. Det var skönt att slippa packa upp superställ och dunjacka. Avslutningen i Florens med prisutdelningen för den deltagande världseliten blev en härlig slutpunkt.