fredag 26 april 2013

För GPS-nördar ...

Har genom åren testat de flesta GPS-klockorna som funnits på marknaden. Utvecklingen går framåt; fler funktioner, snabbare uppkoppling och bättre analys- och utvärderingsprogram.
Det senaste testet handlar om Suuntto Ambit som lanserades för en tid sedan. En riktig "värsting" och den hittills bästa. I figuren nedan är det den mittersta klockan som är omgiven av till vänster Polar och Garmin och till höger Garmin igen och Timex.


Funktionerna är riktigt många och man "ställer in" dessa via en dator. Uppkopplingen till GPS upplever jag är klart snabbast i jämförelse med andra. Kopplingen till datorn sker via usb-kabel och det är att föredra i jämförelse med de "trådlösa" alternativ som finns.

När man väl genomfört sitt tränings- eller tävlingspass kopplar man upp klockan till datorn och vips dyker det upp hur mycket information som helst. All träningsdata förvaras också på "nätet" som man kan också göra tillgänglig för andra. På klockan förvaras bara det senaste passet och det är en nackdel. Självfallet kan man ladda ner en spårfil som sen kan laddas upp på exv map-and-coach eller opath.

Men ... smakar det så kostar det ... mellan 3500 och 4000 får man punga ut med!