lördag 8 januari 2011

Vallafokus ...

Årets första pastalördag bjöd på åkning i läckra nyfixade skidspår - återigen hade Conny och Göran gjort ett gediget arbete bland annat med hjälp av ett nytt fordon. Därefter var det dags att bege sig inomhus där en pastabuffé väntade.
Dagens värdinna var Gunilla Hogedal som hade engagerat Tomas Stigsson, TSOK:s alltiallo vad gäller skidåkning. Han höll en mycket intressant genomgång av vallningens alla mysterier.



Tipsen var många och alla vi som åker på tejp behövde inte bli besvikna; "tejpen passar för det mesta men är inte alltid det bästa" var Tomas sammanfattning. Inspelen var många vad gällde hur skidor ska behandlas och vi fick lära oss att Kuzminsickeln är ett måste. Vidare framfördes tveksamheter i vilken omfattning man ska köpa vallor av olika slag.

Tomas kämpar hårt för skidåkningen i Tvåstadsområdet och var rejält besviken på Vänersborgs kommun eller rättare sagt deras politiker och tjänstemän som i hans ögon helt dissar skidor både på längden och tvären. Trollhättans kommun har dock en lite annorlunda syn och nästa år kommer man i samverkan med TSOK bjuda på en konstsnöslinga.

Samtidigt som Tomas kom med ytterligare intressanta lärdomar strilade regnet utomhus. Snövägar blev isvägar, föret blev klibbigt och frågan är vad vädergudarna har för sig; kanske vill man skapa rena vägar och trottoarer i centrumområdet där första omgången av Vinterracet i orientering avgörs på söndag. Omkring 70 löpare har anmält deltagande.