måndag 26 juli 2010

O-Ringen på hemmaplan ...

Ingen O-Ringen detta år ... visst finns lusten och längtan där men också upplevelser från många femdagars genom åren; köer, väntan och långa gångvägar. Så finns alltid längtan att uppleva nya tävlingskoncept, ny och annorlunda terräng, nya länder och utmaningar som skiljer sig från den vardagliga orienteringslunken. En efterhängsen skada har också ställt till det men den excentriska träningen ger nu effekt.

Det är speciellt att följa O-Ringen på hemmaplan inte minst då alla man känner som frågar; är inte du på O-Ringen? Via internet får man perfekt service med bild och ljud och snabb resultatredovisning vilket gör att man har superkoll på läget och resultaten dels i den egna tävlingsklassen men också hur det går för klubbens löpare. Noterbart är dock hur lite tidningar, radio och TV följer evenemanget- det är en stor skillnad i jämförelse med hur det var för några år sedan. Istället får man dras med reportage från supertrist serielunk i fotboll eller läsa spaltkilometrar om ständigt skadade friidrottare. Ibland ges det väldigt mycket uppmärksamhet åt det som egentligen är väldigt perifert.

Men man kanske ändå ska uppleva lite O-Ringen-atmosfär detta år. Det finns en minivariant, en tvådagars på torsdag och fredag ...