fredag 30 juli 2010

O-Ringen live ...

Det blev två dagar i Örebro med härlig terräng och bra banor på torsdag medan avslutningsdagen avgjordes i bushiga och våta marker. Vädret var riktigt pissigt och minnena från Hallsberg för några år sedan väcktes till liv.
Prövade direktbanor och anmälningsrutinen var en överraskning. Fungerade verkligen bra i alla fall när det var min tur. Man knappade själv in personuppgifter på en laptop, betalade sedan via en kortterminal och vid utgången fick man sin nummerlapp utskriven med namn och tävlingsfakta - suveränt!





I stort var tävlingen så där lagom intressant. Den yppersta eliten var inte på plats och naturligtvis väcktes en ständig pågående diskussion till liv igen; hur ska man få de allra bästa att vara med. För VSK:s del blev det så där. Ingen etappsegrare och en handfull som fick en slutplacering bland de 10 bästa. Dock riktigt tråkigt att Björn Cederberg stämplade fel sista etappen. Det hade annars blivit en 8:e placering i den hårda H 15-klassen.
Nu blir det ett snabbt besök på hemmaplan för tvätt av skitiga skor och tävlingsdress innan resan påbörjas till Trondheim. Där väntar VM i orientering och en hel vecka kommer att ägnas åt heja- och hurrarop när det förhoppningsvis blir svenska medaljer. För alla som inte deltar i VM blir det okså fem publiktävlingar i utmanande och kuperad terräng.