måndag 8 juli 2013

Tufft i gränslandet ...

Under helgen avverkades Morokuliens tvådagarstävling. En individuell medeldistans på lördag i Åmotsfors som följdes upp av en långdistans med jaktstart utanför Skotterud i Norge på söndagsförmiddagen. Äntligen blev det en solskenshelg med över 25 värmegrader. Luften stod stilla på hyggena och svetten rann.Terrängen var tuff och vildmarksbetonad, bitvis tunglöpt och det gällde verkligen att bita i och kämpa på.
Över 400 startande fanns på plats men inte så många från trestadsområdet. Det gav tillfälle till kul eftersnack och umgänge över klubbgränserna. Dråpliga kommentarer och många skratt hördes över fikakopparna.
Arrangemanget var toppen med välkomnande och serviceinriktade funktionärer. Noterades att herrarna skötte markan och damerna var målansvariga och alla verkade ha kul.

Den kommande veckan blir en höjdarvecka. VM i orientering avgörs i Finland och TV sänder flera timmar. Allt kan också följas via internetuppkoppling. Nu gäller det att hålla tummarna för de blågula!

(Namnet Morokulien lanserades 1959 av Lennart Hyland, Sverige och Randi Kolstad, Norge, i samband med ett radioprogram som hette "Över alla gränser". Namnet kommer sig av det norska ordet "moro" och det svenska ordet "kul" som har samma betydelse (moro & kul i en = moro-kul-i-en). Namnet uppfanns av Bertil Perrolf.)