måndag 6 maj 2013

Höjdarsändning ...

10-milahelgen är över. Det blev en högtidsstund för den som följde tävlingen via webb-tv och onlinerapportering. Produktionen var lysande och omväxlande. Dock blev det efter halva herrtävlingen ett långt gääääässssppppp.  Trots att kommentatorerna gjorde allt för att skapa någon form av stämning orsakade den stora spridningen bland lagen att det blev ganska så ointressant. En kritiker uttryckte på ett blogginlägg följande:

Vilken kamp ?? Lag 3 över 15 min efter. Nummer 25 över timmen efter. Visst var det en kamp mellan värdsmästarna och proffs lagen men sen då? Sista laget 6 timmar efter. Är det inte dax att lägga banor även för icke Värdsmästare. Samma lag kommer vinna ändå.

Detta är 10-milas dilemma i ett nötskal. Vissa företrädare vill ha riktigt tuffa och utslagsgivande banor andra varnar för att tävlingen då blir en segdragen historia. Efter helgens tävling så kan man konstatera att trots en utmärkt produktion så saknades spänningen, dramatiken och kavlekänslan. Enda gången det hettade till en liten stund var på sista sträckan när finska laget Kalevan-Rasti hann ikapp och förbi ledande Halden. Så frågan är vilken väg man ska välja; behålla helgens koncept eller satsa på kortare och inte så hårda och tuffa banor?