onsdag 25 juli 2012

O-Ringen rullar på ...

Halvtid i O-Ringen efter tre genomförda tävlingar. För den som inte är på plats är det lätt att följa tävlingen. Via internet kan man få bild, ljud och ständig uppdatering av resultatlistorna. Några timmar efter varje etapp laddar enskilda löpare upp karta och bana på bland annat "O-Maps".
På bloggar kan man få kommentarer och synpunkter på arrangemanget. Som vanligt gnälls det på det ena och det andra och det är klart att deltagare blir irriterade och frustrerade när saker och ting strular. Men ett orienteringsarrangemang av den här storleken är sårbart. Allt går inte att planera bort i förväg. Egentligen ska man alltid utgå ifrån att det är/blir köer, väntan, långa avstånd och spår i terrängen. Det är sannolikt också förklaringen till att många väljer bort O-Ringen.
I annan media syns och hörs inte O-Ringen särskilt mycket trots att många VM-löpare deltar. Nu sätts fokus på OS i London med massor av förhandsreportage, förväntningar skruvas upp och tidningarnas OS-bilagor är feta.
Än är O-Ringen inte avgjort. Två tuffa etapper återstår. Hur många VSK:are kommer bland de 10 bästa i sina respektive klasser?