onsdag 28 december 2011

Avtryck och intryck från 2011 ...

Ett årsslut innebär en stund för tillbakablickar. Som orienterare är det många upplevelser som är minnesrika på ett eller annat sätt. Jag har valt nedanstående fem saker från 2011.

Orienteringspremiär i mars ...
Vintern var lång, den var snörik, den var isig, den var kall, den var blåsig och emellanåt riktigt vidrig. Därför var det så underbart skönt att i början på mars dra ner till Åhus i Skåne för tre tävlingar på barmark. Visserligen var Hanöbukten fortfarande isbelagd och kalla havsvindar strök in över land men det var snöfritt!
Kartprojektet klart ...
För några år sedan påbörjades karteringen av centrala Vänersborg samt området åt sydost mot Göta älv (se kartklippet). I och med framtagningen av SM-kartan blev allt klart under året. Ett stort och omväxlande område som passar för många olika former av orientering och för olika kategorier. De närmaste åren väntar ett tredagarsarrangemang samt DM-natt och DM-sprint 2013.
Orientering på toppen av Danmark ...
Sedan mitten på 80-talet arrangeras vartannat år en tvådagarstävling i Skagen med omnejd. Terrängen är annorlunda med strandskog och sanddyner. Orienteringen brukar vara riktigt svår och rejält utmanande. Baden efter genomförda lopp brukar vara så sköna. Så var det även i år och solen den bara sken.
SM-arrangemanget i september ...
De senaste två åren har den huvudsakliga fritiden ägnats åt SM-stafetten. Detta i form av många och ibland långa möten, träffar med olika funktionärsgrupper och inte minst överläggningar och förhandlingar med olika intressenter. Det blev ett kanonarrangemang med stort engagemang från VSK:are. Utfallet blev också positivt utifrån ett ekonomiskt perspektiv. För alla som medverkade som funktionärer blev det sannolikt ett minne för livet. Det var riktigt kul att jobba med tävlingen men samtidigt skönt att det nu är historia.
Orientering i centralamerika ...
Under snart 50 år som orienterare har det under året blivit många, många tävlingar i många olika länder. Hur många länder det exakt handlar om är det dålig koll på men under under årets sista månad blev det ytterligare fem; Equador, Colombia, Costa Rica, Nicaragua och Panama. Förutom orienteringstävlingar är det alltid en extra dimension att komma till nya länder.