söndag 19 september 2010

En DM-helg till ...

Ytterligare två mästerskapstävlingar. I fredags i Tibro och inte särskilt många VSK:are med och inte heller särskilt många andra heller. Sakta men säkert håller nattävlingarna på att tyna bort ... eller handlar det kanske om att tävlingsprogrammet måste få ett attraktivare upplägg där DM-tävlingarna läggs i någon form av paketarrangemang. Nu ligger exempelvis sprint-DM alldeles för sig själv under en sen vårdag. Det hade passat alldeles utmärkt att den tävlingen hade arrangerats under lördagseftermiddagen.
Ett ljus i mörkret var dock Tommy som sprang hem ett DM-guld - mycket imponerande och han följde upp det hela med ytterligare ett guld på långdistansen.

Lång-DM bjöd på kuperad, tungsprungen och genomsur terräng men bra karta och kul banor. Dock tappar även lång-DM deltagare - var fanns alla löpare i junior- och seniorklasserna denna dag. Det gäller inte bara VSK utan flertalet av distriktets klubbar. Helt uppenbart är att DM inte har eller betraktas ha ett så stort värde som tidigare ... kanske är det så att tiden har sprungit ifrån distriktsgränser och geografiska uppdelningar och alla mästerskapstävlingar kopplade till detta.
Ett utropstecken ännu en gång; Björn Cederberg vann H16-klassen - vilket "lyft" han har gjort i år.